Monday 7 October 2024

A text in Finnish

 " Heräsin puoli neljän tienoilla kuin uneen että oveni takaa joku sanoi olevansa poliisi ja että Sauli Niinistö eli Suomen edellinen presidentti on kuollut, vai oliko oven takana karhu, mutta ei kuulunut mitään, hiljainen aamuyö. Sauli Niinistöä ym osaan auttaa vain, jos jollain hengellisellä puolella on yhteys häneen sekä tilaus moiselle auttamiselle, ja nyt ei ole mitään sellaista yhteyttä. 

Mutta uutisissa oli eilisiltana kuin Ruotsin kuninkaan kuolemasta, kun oli murhauutinen Kungsbacka-nimisestä paikasta, ja jossain oli kuva tytöistä pyntätyn näköisinä kuin Ruotsin kuninkaallisiin liittyen. Ja nyt aamuyöllä uutisissa oli joltain jalkapallostadionilta Haka mainittu, mikä tuntui olevan uusiseelantilainen tappamiseen liittyvä uhkaus, että tapoitteko meiltä kuninkaan. Mutta ampujan sanottiin olleen alle 15-vuotias ja vaikutelma oli, että lapsi, koulutyttö kai yksinään. Lapset tekevät sellaisia huomiota kuin että pojat tekevät sen ja sen elämänvalinnan kai armeijaan liittyen Ruotsin kuninkaallisten vuoksi, ja jotkut useat mm sellaisia henkilökuvamaisia huomioita, että se ei ole tuo kuninkaallinen koska hän tekee sen ja sen valinnan, vaan se on tuo tietty kuninkaallinen, koska se on hänen mielipiteensä, hänen kantansa, jota noilla muilla ei ole. Ja niin sitten jos kyseessä on ollut, miten päin pojat valitsevat tavoitteensa armeijan suhteen, niin joku on pitänyt sitä olennaisena, ja kenties ratkaissut tilanteen noin. Mutta moinen hyökkäys ei ole tavallinen reaktio, sillä Ruotsin kuninkaan sanotaan olevan vain nimellisesti vallassa ja hänellä on ollut tavallaan huono maine jo kymmeniä vuosia. Mutta uutisissa oli ilmassa myös brittien prinssi Williamin ilmapiiriä. Brittien kuningatar Elisabethin kuolemasta opin sen, ettei hänen mielestään kuninkaallisten kuolemat ole yksilön hengissä pysymisestä tai sairastamisesta kiinni, vaan aikakaudet vaihtuvat maailmassa, ja kuningattaren tms hallitsijan tai julkisuuden henkilön henki ja asema on siitä kinni. Tulevat uudet ryhmät valtaan sillä heitä on paljon ja tarttee julkisuudessa käydä sekin ryhmä läpi. Jollain virtuaalipuolella on prinssi Williamista vaikutelma, että moni tulee hänestä läpi kuin olisi monta jotka esittävät häntä tai ovat hänestä kiinnostuneita, tilanne poissa hallinnasta. Viime aikoina on uutisissa ollut Ruotsin kruununprinsessan valtaan nousuun liittyviä vaikutelmia kuin hän olisi aina silloin tällöin väittänyt kuninkaan kuolleen ja että hänen valtaannousustaan tarttis ilmoittaa. 
"


"Kungsmässan" is an unusual name for a shopping center, since it brings to mind an unusually big church service and mentions king.

 


No comments:

Post a Comment

Of jungle tribes etc

 As younger I wanted to move to live close to the nature, but I did not know where in the world it would be. Later I was on some email list ...